dijous, 4 d’octubre del 2007

Sympathique

Si ahir aquest bloc es va desplaçar fins Alemanya en ocasió del Dia de la Reunificació, avui viatgem cap a França. D'aquest país era originària Edith Piaf, una de les cantants franceses més conegudes i una de les principals referències musicals de Pink Martini, grup del que ja vaig comentar alguna cosa el passat dia 14 de setembre.

En nombrosos llocs d'internet es pot llegir que la cançó Sympathique, una de les més conegudes del grup americà i que dóna nom al seu primer àlbum, era una adaptació d'una cançó de Piaf anomenada Je ne veux pas travailler. Sembla ser, però, que realment no és així. Sympathique va ser escrita i musicada per Pink Martini tot assumint, això sí, la gran influència que la popular cantant francesa els ha deixat. De fet la versió de l'àlbum ja desprèn aquest aire de chanson française...

Si us agrada la cançó, no us perdeu aquesta versió d'estudi on només hi apareixen el piano de Thomas Lauderdale i la veu de China Forbes. Genial el "solo de trompeta" que amb la veu imita la genial cantant.

Je ne suis pas fière de ça
vie qui veut me tuer.
C'est magnifique
etre sympathique
mais je ne le connais jamais.