dimarts, 8 de gener del 2008

L'orquestra de les verdures

Després de La Guerra de les Verdures, arriba al bloc Canvi de Posició la nova sensació del panorama musical europeu i mundial: la Wiener Gemüse Orchester, és a dir, l'Orquestra de les Verdures de Viena.

Amb pastanagues, carabassons i cogombres com a matèria prima, la música esdevé la protagonista de l'escenari després d'una acurada transformació de les hortalisses en instruments musicals de vent, corda i percussió. Podeu consultar els instruments al web d'aquest curiós conjunt musical.

Aquí teniu un fragment d'un concert, precedit d'unes imatges de la preparació dels instruments que, per cert, cada concert han de renovar perquè acaben desfets:


Una darrera curiositat: què passa amb les restes dels instruments? Part dels instruments fets servir els donen a la audiència i una altra part va al contenidor de residus orgànics. Però el més sorprenent és el que fan amb les restes de la fabricació dels instruments, prèvies al concert: La Wiener Gemüse Orchester convida als assistents a una deliciosa sopa de verdures!

Podrem tastar algun dia no massa llunyà la seva sopa musical a les nostres terres? A mi no m'importaria començar a sentir l'oloreta i el xup-xup...

Freak però molt interessant.