dilluns, 28 de gener del 2008

Astor Piazzola al cello de Yo-Yo Ma

Què us sembla començar la setmana amb un viatge musical cap al Río de la Plata? Com no, em refereixo a la dansa més representativa de ciutats com Buenos Aires, Montevideo o Rosario: el tango.

En aquest cas us recomano la interpretació del Libertango d'Astor Piazzola, bandoneonista i compositor argentí considerat un dels mestres del tango de la segona meitat del segle XX. El que fa la veu de solista amb el violoncel és el nord-americà d'origen xinès Yo-Yo Ma, conegut ja sigui com a intèrpret clàssic o modern, guanyador de premis Grammy en nombroses ocasions i valorat per establir vincles entre les arts d'Orient i Occident amb el seu projecte Ruta de la Seda.

D'acord, seré sincer. M'heu pillat. Jo tampoc sabia fins avui que l'instrument de la familia dels acordions amb el que s'interpreta el tango es diu bandoneó. Però bé, diuen que cada dia s'aprèn alguna cosa nova, oi? Sigui com sigui, espero que us agradi el video tant com a mi.


Una darrera curiositat: sabieu que en Yo-Yo Ma va ser fa anys artista convidat a la versió americana de Barri Sèsam, Sesame Street? Molt em temo que no serà aquest el darrer dia que escriuré sobre Yo-Yo Ma a aquest bloc...