dimarts, 22 de gener del 2008

A classe amb l'Itzhak Pelman

Qualsevol semblança amb la realitat és solament una coincidència. Al costat d'aquest fragment d'una masterclass d'Itzhak Perlman, una classe meva de violí no és ni un acudit.

Poseu-vos en el paper d'oient de la interpretació d'algun dels dos estudiants que apareixen a la gravació. Què els faríeu treballar? Quines són les seves mancances? Els dos són molt bons però, tot i això, en Perlman és capaç de donar consells, fins i tot recolzant-se en alguns acudits, de cara a intentar millorar unes interpretacions que podrien considerar-se perfectes pel 99,9% dels mortals.


Sí, tots sabem ja que l'Itzhak Perlman és molt bo. Però, qui són els dos estudiants que apareixen al vídeo? Dos comentaris al YouTube diuen que la noia que interpreta fragments de la Fantasia de Carmen de Sarasate és Nadja Salerno-Sonnenberg, així com que el noi que interpreta el Concert núm.5 de Vieuxtemps és Cho-Liang Lin.

I ara què? Com queda el meu got? Mig buit o mig ple?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola !

Sempre que veig nanos tan joves tocant així el violí em pregunto quantes hores han estat enganxats a la caixeta de fusta... deixant de jugar amb altres nens.

Ja ho va dir algú que la genialitat és un 5% d'inspiració i un 95% de perspiració !!!!!!

Ànims amb les teves classes !!!!