dimecres, 9 d’abril del 2008

Concert triple de Beethoven: una bona entrada als 27

Em ve de gust un petit caprici musical. I, veient que la data d'avui coincideix amb la data que apareix a la meva presentació de la part dreta d'aquest bloc, me l'autoregalaré! Algun dia hauriem de parlar dels autoregals: què bé que senten! I és que sempre t'agraden!

En més d'una ocasió ja he escrit sobre el violinista Itzahk Perlman i el violoncelista Yo-Yo Ma. Podeu veure els escrits del dia 22/01/08 (A classe amb l'Itzhak Pelman), del 28/01/08 (Astor Piazzola al cello de Yo-Yo Ma) i del 30/01/08 (Yo-Yo Ma amb el quartet de "Sesame Street"). En aquesta ocasió, acompanyats pel pianista i director Daniel Baremboim, us recomano la interpretació del primer temps (allegro) del Concert Triple per violí, violoncel i piano de L.v.Beethoven. De fet, crec recordar haver-ne fet ja algun comentari, però mai havia penjat cap vídeo (cada cop hi han més vídeos capats a YouTube).

Podriem dir que aquest és un concert poc simfònic, on els protagonistes dialoguen entre si en una lluita gairebé constant. Una obra molt agradable de sentir, amb uns intèrprets de luxe.

L.v.Beethoven - Triple Concerto - 1.Allegro
I.Perlman, Yo-Yo Ma, D.Baremboim.

Sí, la introducció de l'orquestra és llarga, però no us deixeu emportar tant ràpidament per la impaciència. Si t'agrada la música, no t'empenediràs d'aquests màgics "minuts d'espera".


Edito 12/04/08: Si voleu veure la continuació del concert, cliqueu els següents enllaços: