dijous, 6 de desembre del 2007

Cartell de La Passió 2008: torna la polèmica?

Des de fa uns anys, temporada rere temporada el cartell de La Passió d'Esparreguera no deixa de banda la polèmica. Se n'han vist de tots tipus, i mai ningú no s'ha quedat indiferent: el tronc nu de Jesús (temporada 2003), el xai amb corona d'espines representant l'anyell de Déu (any 2005) i el Supercrist que sobrevolava Esparreguera el 2007 són alguns exemples de cartells polèmics. Tinc entés que el bisbat va demanar a les parròquies que no pengessin el cartell amb la imatge del Superheroi de espectacle esparreguerí durant la passada temporada.

No tots els cartells han tingut la mateixa sort i han pogu ser imatge promocional de l'entitat. Una proposta que havia d'esdevenir el cartell de l'any 2006 es va retirar a última hora per substituir-lo pel dels dos claus rovellats i impregnats de sang del cartell definitiu del 2006. Es mereixia l'obra que van retirar aquesta sort? Jutgeu vosaltres mateixos l'escena de La Pietat invertida de la proposta rebutjada.

Doncs bé, d'aquí poc menys de tres mesos torna La Passió i, com no, el seu polèmic cartell. Què us sembla si compartim la imatge i el comentari que des de La Passió han enviat per correu electrònic als col·laboradors de l'entitat?

Cartell de La Passió d'Esparreguera, temporada 2008
(clic aquí o sobre la imatge per ampliar)

Jesucrist: un autèntic ídol de masses

La Passió d'Esparreguera ha presentat el cartell promocional del 2008. El disseny és obra de l'Eloi Ortuño i la Laura Pons i ens presenta un Jesucrist ídol de masses, envoltat pel fenomen "fan" i perseguit pels mitjans de comunicació.

El cartell 2008 pretén apropar l'espectacle de La Passió al públic més jove i ho fa demostrant que la història que es representa a La Passió té tots els elements de qualsevol narració: amor, traïció, injustícia, amistat, crueltat...

A més a més, al cartell es poden veure les diferents vessants de Jesucrist però vistes des del món actual: Jesús envoltat pels apòstols en una banda de rock, recollint un premi recordant el recolzament popular que va rebre i l'arrest per part de la policia que recorda la detenció per part dels centurions romans...

Aviat la imatge promocional de La Passió podrà veure's no només a Esparreguera sinó arreu del territori català.

Per tal que el cartell i l'espectacle de La Passió arribin als més joves, enguany s'ha estrenat un fotolog per publicar la nova imatge promocional. No t'ho perdis! Consulta'l a l'adreça següent: http://www.fotolog.com/jesus_x_sempre.


Realment la meva opinió personal respecte aquest i d'altres cartells no la tinc gaire clara. L'enginy demostrat en l'afany de voler sorprendre i d'aconseguir que "la gent" en parli és d'un resultat admirable i això, evidentment, promociona l'espectacle. El disseny gràfic de les diferents obres també és molt bo. Però personalment els temes que relaciona el cartell d'enguany no m'atreuen gens i trobo que la societat i gran part de la joventut és molt més madura del que el cartell de la propera temporada 2008 dóna a entendre. Suposo que, si les meves conviccions religioses fossin més clares, en aquest àmbit podria sentir-me ferit... però aquestes discussions les deixaré per qui realment ho visqui. Per cert, molts estareu d'acord amb mi en que només cal una paraula per definir el fotolog promocional: patètic. Això sí! Si el que pretén La Passió d'Esparreguera amb els seus cartells és que no passin inadvertits, amb mi ho han aconseguit. I com jo, segur que també amb molta altra gent. Un any més... felicitats!

De totes formes, desitjo una temporada exitosa a La Passió i, si puc, allà hi seré... col·laborant tot rascant corda al fossar del teatre! Algú s'anima a venir?